Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Nedlagt løvetann

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Sylte, Konservere og Fermentere

Sankeråvare

Stikkord

Konservere Lagre Blomster Garnityr Tilbehør

Om oppskriften

Av Inger-Lise Østmoe. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2005.

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum

Ingrediens

Ca 1/2 kilo løvetannknopper og/eller blomster i tidlig stadium.

1/2 liter hvitvinseddik

2-3 ss grovt salt

Fremgangsmåte

Plukk ca 1/2 kilo løvetannknopper og/eller blomster i tidlig stadium, fjern helst korgdekket rundt hver eneste en. Skyll i rennende vann og la renne godt av etterpå.

Kok opp 1/2 liter hvitvinseddik og 2-3 ss grovt salt. Ha i knopper og blomster og kok i 5 minutter. Hell alt over i et dørslag og press forsiktig ut vannet.

Legg deretter blomstermassen utover på et rent fat et par timer for å tørke. Legger du et rent håndkle over og under absorberes vannet enda raskere.

Ha blomsterkassen over I et rent glass og hell over god olivenolje til det dekker skikkelig (kaldpresset norsk rapsolje er også godt). Klem alt godt ned i oljen med en gaffel for å presse ut luft, og ha på mer olje hvis nødvendig.

Serveres som tiltugg/garnityr til var og kald mat.