Nedlagte løvetannknopper | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Nedlagte løvetannknopper

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Konservere og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Lagring Garnityr Blomster

Om oppskriften

NEDLAGTE LØVETANNKNOPPER OG -BLOMSTER

 

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum

Ingrediens

Ca. 0,5 kg løvetannknopper og blomster i tidlig stadium

5 dl hvitvinseddik

To glass hvitvin

2-2,5 ss grovt salt

Fremgangsmåte

Sank ca. 0,5 kg løvetannknopper og blomster i tidlig stadium, fjern hamsen hvis du vil, men det er ikke nødvendig. Skyll dem i rennende vann og la renne godt av seg. Kok opp 5 dl hvitvinseddik sammen med to glass hvitvin og 2-2,5 ss grovt salt. Ha i knopper og blomster og la koke i 5 minutter. Ta blomstene opp av vannet og la renne godt av seg i dørslag, press lett uten å klemme i stykker blomstene, hell dem så utover på et rent fat for å lufttørkes en stund. Ha alt over i ren krukke og hell over god olivenolje til det dekker skikkelig.

Klem knopper og blomster ned i oljen med en gaffel for presse ut luft, og ha på mer olje hvis nødvendig.

Brukes til stekt fisk og kjøtt, i salater osv. Holder seg godt i kjøleskap så lenge oljen dekker.