Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Sprø og gode chips laget av brennesle, strandkål, grønnkål eller skvallerkål.
Brenneslen kan være ganske irriterende. Da er det ekstra gøy å lage noe godt av den! Bare husk å bruke hansker når du plukker den! Når de er varmebehandlet, brenner de ikke lenger. Dan også bruke andre planter på denne måten. Denne oppskriften leverte jeg til barneheftet «Lag mat med nyttevekster» som ble utgitt av Norges sopp- og nyttevekstforbund 2022.
Oppskrift av Anne Elisabeth Scheen. Hentet fra bloggen Plukk og bruk – om plukking og bruk av spiselige planter og sopp.
Brennesle - Urtica dioica
Strandkål - Crambe maritima
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
Sett på stekeovnen på 180 grader, helst varmluft om du har. Rens bladene for rusk og ha dem oppi en bolle. Ha oljen over bladene og bland godt med hendene (NB huske hansker hvis du bruker brennesle!) sånn at alle bladene har godt med olje på seg. Legg bakepapir på et stekebrett. Legg bladene utover stekeplaten, og sett brettet inn i midt i ovnen. Stek i ca. 15 minutter til bladene er sprø. Dryss forsiktig over med litt salt.