Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Nesle- eller strandkålchips

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Chips Tilbehør Garnityr Snakcs Topping

Om oppskriften

Sprø og gode chips laget av brennesle, strandkål, grønnkål eller skvallerkål.

Brenneslen kan være ganske irriterende. Da er det ekstra gøy å lage noe godt av den! Bare husk å bruke hansker når du plukker den! Når de er varmebehandlet, brenner de ikke lenger. Dan også bruke andre planter på denne måten. Denne oppskriften leverte jeg til barneheftet «Lag mat med nyttevekster» som ble utgitt av Norges sopp- og nyttevekstforbund 2022.

Oppskrift av Anne Elisabeth Scheen. Hentet fra bloggen Plukk og bruk – om plukking og bruk av spiselige planter og sopp.

Sankeråvare

Brennesle - Urtica dioica

Strandkål - Crambe maritima

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Ingrediens

  • passe store blader av brennesle, strandkål, grønnkål eller skvallerkål
  • 1–2 ss smaksnøytral olje (raps, soya, solsikke eller druekjerne)
  • litt salt

Fremgangsmåte

Sett på stekeovnen på 180 grader, helst varmluft om du har. Rens bladene for rusk og ha dem oppi en bolle. Ha oljen over bladene og bland godt med hendene (NB huske hansker hvis du bruker brennesle!) sånn at alle bladene har godt med olje på seg. Legg bakepapir på et stekebrett. Legg bladene utover stekeplaten, og sett brettet inn i midt i ovnen. Stek i ca. 15 minutter til bladene er sprø. Dryss forsiktig over med litt salt.