Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Koke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Brennesle - Urtica dioica
1-2 dørslag med unge brennesleskudd
1-2 hardkokte egg
salt og pepper
1 neve kokte byggryn (kokt ris er også utmerket)
2-3 ss smør
Skyll unge skudd av nesle og kok dem i 10 minutter. Sil av vannet, hakk bladene og legg dem i en bolle.
Rør inn kokte byggryn og hakket, kokt egg og smak til med salt og pepper. Varm opp blandingen i en gryte med litt smør, og press den deretter ned i en smurt puddingform eller dyp skål, vend puddingen over på en fjøl eller et serveringsfat.
Server til kjøtt, eller spis den som en forrett dandert på litt salat. Brennesleskuddene kan erstattes med skvallerkål og karvekål, eller annet grønt etter smak og tilgang.