Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke, Koke og Bake
Oppskrift av Alette Nissen, hentet fra Nyttevekstboka (1942)
Nesle - Urtica dioica
1/2 kg rensede nesler
2 s.skjeer støtt brød
4 s.skjeer mel
1 dcl fløte
1 1/2 dcl melk
3 egg
2 s.skjeer smeltet smør
1 teskje sukker
Salt, pepper, muskat
Nestene forvelles og males 2 á 3 ganger på kjøttkvern. Blandes med det støtte brødet, melet, som må være godt utvisket i melken så det ikke blir klumper, fløten, smøret og eggene, samt til sist sukker og krydder. Massen helles i smurt og trødd gratengform go steikes i ovn i ca 3 kvarter. Serveres som særskilt lunsjrett eller til kald skinke, kaldt eller varmt salt kjøtt o.l.