Neslepudding 1942 | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Neslepudding 1942

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke, Koke og Bake

Sankeråvare

Stikkord

Pudding Tilbehør Siderett Tradisjon

Om oppskriften

Oppskrift av Alette Nissen, hentet fra Nyttevekstboka (1942)

Sankeråvare

Nesle - Urtica dioica

Ingrediens

1/2 kg rensede nesler

2 s.skjeer støtt brød

4 s.skjeer mel

1 dcl fløte

1 1/2 dcl melk

3 egg

2 s.skjeer smeltet smør

1 teskje sukker

Salt, pepper, muskat

Fremgangsmåte

Nestene forvelles og males 2 á 3 ganger på kjøttkvern. Blandes med det støtte brødet, melet, som må være godt utvisket i melken så det ikke blir klumper, fløten, smøret og eggene, samt til sist sukker og krydder. Massen helles i smurt og trødd gratengform go steikes i ovn i ca 3 kvarter. Serveres som særskilt lunsjrett eller til kald skinke, kaldt eller varmt salt kjøtt o.l.