Denne oppskriften er innsendt av Itai Malberger, i anledning NSNFs julekalender 2023.
Om oppskriften:
“Denne teen har kropp og sjel, og er like god hjemme som på tur. På tur vil den utgjøre en fin «energy-pod».
Smakskontrast mellom bær og dadler er vidunderlig og komplementerende. De rike varme og søte daddelsmakene går i en skjønn forening med bærenes fruktighet skarphet samt bitterhet og syre.
Når du har drukket opp teen, han du i bunnen av koppen en deilig dessert-masse av dadler og bær, som er fiberrik og riktig herlig (fibrene er tynne og myke). Om ikke du ønsker en slik «gugge» i bunnen, kan du helle vesken over i en annen kopp (på tur), eller sile vesken (hjemme).
Denne teen har unike smaker, som ikke ligner på noe annet, og en konsistens (kropp) som sjeldent finnes i varme drikker. Teen har en lang og nydelig ettersmak”.
-Itai Malberger
Tyttebær - Vaccinium vitis-idaea
Krekling - Empetrum nigrum
Tranebær - Oxycoccus palustris
Myske - Galium odoratum
Mynte - Mentha