Nøtteliten matpakke | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Nøtteliten matpakke

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Kaker og brød og Hovedretter

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Matpakke Niste Turmat Innbakt Filodeig

Om oppskriften

Av Ivar M. Dahl. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2007.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

Til 4 porsjoner: 

4 sjalottløk 

1 ss solsikkeolje 

200 g hasselnøtter 

142 kg ferske, evt. 700 g frosne kantareller 

8 plater lasagne

4 store ark filodeig 

600 ml kokosmelk 

1 terning grønnsaksbuljong 

Nykverna pepper etter smak.

Fremgangsmåte

Finhakk løken og steik den blank i olja. 

Steik soppene lett gyldne, men ikke slik at de blir tørre. 

Grovhakk nøttene og rist dem godt i tørr panne. 

Bland sopp, løk, kokosmelk (evt. fløte), buljong pluss nykverna pepper (buljongen gir salt) i en kjele. 

La dette koke lett i 30 min. 

Forkok lasagneplatene. 

Smør ei langpanne og legg filodeigen på langpanna. D

el lasagneplatene i to (4 halve til hver porsjon) og soppfyllet i fire. 

Start med å legg på ei lasagneplate i den ene enden av filoen, men litt inn på deigen. 

Ta den ene porsjonen og fyll på med 1/3 av soppfyllet, ny lasagneplate, osv. 

Begynn og slutt med lasagne, d.v.s. tre lag med soppfyll. 

Pakk så inn nistepakka ved å brette inn de korteste sidene først. 

Gjenta til alle fire pakkene er ferdige. 

Steikes i steikeovn på 200 °C til pakka er gylden (ca. 20 min). 

Serveres som hovedrett sammen med for eksempel salat, eller som forrett, og da er kanskje ei halv matpakke nok.