Nypesuppe | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Nypesuppe

Sankeråvare: Nyttevekster og Bær og frukt

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter, Drikke og Desserter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

nyper vegetar enkelt suppe drikk

Sankeråvare

Nyper - Rosa spp.

Ingrediens

0,5 l ferske nyper

1,5 l vann

3-4 ss sukker (eller etter smak)

2 ss potetmel (valgfritt)

vann til jevning (valgfritt)

litt sitronsaft (valgfritt)

litt rømme eller krem

Fremgangsmåte

Plukk nypene godt modne, og fjern det grønne (blomst/stilk). Du trenger ikke fjerne frøene. Hell over vann og kok nypene møre, ca. 30 minutter. Hell nypene i en sil med en kasserolle under, og press nypemassen gjennom. Du kan også bruke stavmikser. Tilsett sukker og eventuelt potetmeljevning og kok opp igjen. Serveres med en klatt rømme eller krem. Noen oppskrifter bruker også en liten skvett sitronsaft oppi. Det er helt opp til deg!

Det du ikke spiser opp kan du fryse ned og ha til vinteren.