Sankeråvare: Nyttevekster og Bær og frukt
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter, Drikke og Desserter
Tilberedning: Koke
Nyper - Rosa spp.
0,5 l ferske nyper
1,5 l vann
3-4 ss sukker (eller etter smak)
2 ss potetmel (valgfritt)
vann til jevning (valgfritt)
litt sitronsaft (valgfritt)
litt rømme eller krem
Plukk nypene godt modne, og fjern det grønne (blomst/stilk). Du trenger ikke fjerne frøene. Hell over vann og kok nypene møre, ca. 30 minutter. Hell nypene i en sil med en kasserolle under, og press nypemassen gjennom. Du kan også bruke stavmikser. Tilsett sukker og eventuelt potetmeljevning og kok opp igjen. Serveres med en klatt rømme eller krem. Noen oppskrifter bruker også en liten skvett sitronsaft oppi. Det er helt opp til deg!
Det du ikke spiser opp kan du fryse ned og ha til vinteren.