Oljebasert salat av saltet sopp | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Oljebasert salat av saltet sopp

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Salater

Tilberedning: Sylte og Konservere

Stikkord

Saltet sopp Salat Forrett Smårett

Om oppskriften

Oljebasert soppsalat av saltet sopp

Av Anne Elisabeth Scheen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2018.

Sankeråvare

-

Ingrediens

Til 4 porsjoner

200 g saltet sopp

30 ml (2 ss) god vineddik

75 ml (5 ss) god olivenolje

7,5 ml (1/2 ss) sukker

1/4 rødløk

12 kokte aspargesbønner

salt og pepper

noen strimler skall squash eller agurk – rives på langs på rivjern

noen tynne strimler med gulrot – rives på langs på rivjern

2 reddiker i syltynne skiver

Fremgangsmåte

Soppen må vannes ut til den smaker omtrent som spekeskinke. Dersom soppen er saltet fra rå tilstand, må den også kokes og avkjøles før den brukes. Dersom soppen har vært sammenkoket før salting, holder det med å vanne den ut.

Riv squash/agurk og gulrot i strimler på langs med et rivjern. Legg til side, til du skal servere.

Hakk løk i tynne båter. Hakk opp soppen i rundt 1 cm store biter. Bland olivenolje, vineddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Legg løk, aspargesbønner og sopp i en bolle og hell dressingen over. Smak til med salt og pepper.

Pynt salaten med skiver av reddik og strimler med squash og gulrot.