Omelett med hummus | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Omelett med hummus

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke og Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Omelett Lunsj Frokost Hummus Tilbehør

Om oppskriften

Omelett med stjernemelde og meldestokk, servert med  hummus.

Av Cornelia Øiestad og Kamil Benon. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2019.

Sankeråvare

Meldestokk - Chenopodium album

Stjernemelde - Hablitzia

Ryllik - Achillea millefolium

Ingrediens

Til omelett med stjernemelde og meldestokk:

6 egg

En god neve stjernemelde

En god neve meldestokk

Løk og hvitløk

Salt

Pepper

Smør

 

Til hummus med ryllik:

En neve ryllikblader

2 dl nøytral olje som for eksempel solsikkeolje

En boks kikerter

Salt

Sitron

Fremgangsmåte

Omelett med stjernemelde og meldestokk:

Skyll meldestokk og stjernemelde. Hakk løk og hvitløk. Pisk opp egg og smak til med salt og pepper. Ha smør i pannen. Ikke bruk for høy varme. Surr løk og hvitløk til det blir blankt. Hell eggerøren i pannen og ha stjernemelde og meldestokk på toppen. La det stå til eggestanden har stivnet.

Server omeletten sammen med hummus og en grønn salat.

 

Hummus med ryllik:

Skyll ryllikbladene. Kjør dem i en salatslynge eller la dem ligge på et kjøkkenhåndkle til de ikke er fuktige lenger. Lag ryllikolje ved å legge ryllik i olje. Varm oljen til 70 grader og hold blandingen der i rundt syv minutter. La oljeblandingen kjøle seg ned til romtemperatur. Den kan oppbevares i kjøleskapet dersom du ikke bruker alt.

Kjør en boks med kikerter i en blender sammen med ryllikolje til blandingen blir glatt og myk. Smak til med sitron og salt.