Pai med tang | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Pai med tang

Sankeråvare: Tang og tare

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Kaker og brød

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Smårett Kanapé Pai Quiche Butterdeig

Om oppskriften

Pai med tang, spinat, fetaost og tomat. 

Av Zoe Christiansen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2013.

Sankeråvare

Vingetang - Alaria esculenta

Sukkertang - Saccharina latissima

Ingrediens

1 porsjon butterdeig

300 g spinat

100 g persille

30 g tørr vingetang eller sukkertang

4 små tomater

3 fedd hvitløk

100 g fetaost

50 g parmesan

1 egg

2 ss seterrømme

Havsalt og nykvernet pepper

 

Fremgangsmåte

Legg en pakke med frosset butterdeig til tining, eller lag din egen om du foretrekker det. Imens deigen tiner legger du vingetang i bløt i 10-15 minutter. Skyll spinaten og rens den. Legg spinaten i kokende vann og slå av varmen. La stå i 5 minutter. Hell fra vannet og hakk spinaten grovt. Skyll også persillen og ta bort stilken og hakk den fint. Sett til side.

Klem vannet fra tangen og legg den i kokende vann.

Kok på lav varme i 10-15 minutter. Hell vannet av og legg tangen på et kjøkkenhåndkle og klapp den tørr. Hakk tangen i mindre stykker. Sett til side.

Skjær tomatene og fetaosten i små firkanter og riv parmesanen grovt. Pisk egg og rømme sammen med salt i en skål. Bland i hakket persille, spinat, tang og hvitløk. Sett ovnen til 220 °C.

Skjær butterdeigplatene i to og fold sidene sammen så de danner en kant på ca 2 cm. Man kan klemme hjørnene sammen så kanten holdes oppe. Sett de firkantede formene på en smurt bakeplate. Fyll grønnsakene i midten av de firkantete skålene. Trykk ned fetaost og tomat i grønnsaksmassen og dryss med revet parmesan. Avslutt eventuelt med en liten kvist timian.

Sett platen i ovnen og bak i ca. 10 minutter til deigen er gylden.