Sankeråvare: Nyttevekster og Bær og frukt
Sesong: Vår
Hva vil du lage?: Desserter
Tilberedning: Koke
Granbaren gir en aromatisk, litt «juleaktig» smak til pannacottaen, og de syrlige krossvedbærene skaper en god kontrast.
Av Rita Tvede Bartolomei. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2021.
Grannåler - Picea abies
Krossvedbær - Viburnum
Dette trenger du til bærsaus:
300 g krossvedbær
150 g sukker (eller etter smak)
100 ml vann
Dette trenger du til pannacotta:
150 ml melk
300 ml matfløte
100 g sukker
2 gelatinplater
5-6 små kvister med grannåler
Slik lager du bærsausen:
Kok alle ingrediensene sammen til bærene er myke og sausen har tyknet. Det er viktig å huske at krossvedbær er svakt giftige om de ikke kokes. Sil bort skall og fruktkjerner.
Slik lager du pannacottaen:
Varm opp melk, fløte og sukker med grankvistene til du får den smaksintensiteten du ønsker. Sil. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Tilsett gelatinplatene under røring. Hell i porsjonsglass eller former, og la pannacottaen stivne i kjøleskapet.