Pannacotta med granbar og krossvedsaus | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Pannacotta med granbar og krossvedsaus

Sankeråvare: Nyttevekster og Bær og frukt

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Desserter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Dessert Søtt Pudding Bær

Om oppskriften

Granbaren gir en aromatisk, litt «juleaktig» smak til pannacottaen, og de syrlige krossvedbærene skaper en god kontrast.

Av Rita Tvede Bartolomei. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2021.

Sankeråvare

Grannåler - Picea abies

Krossvedbær - Viburnum

Ingrediens

Dette trenger du til bærsaus:

300 g krossvedbær

150 g sukker (eller etter smak)

100 ml vann

Dette trenger du til pannacotta:

150 ml melk

300 ml matfløte

100 g sukker

2 gelatinplater

5-6 små kvister med grannåler

 

Fremgangsmåte

Slik lager du bærsausen:

Kok alle ingrediensene sammen til bærene er myke og sausen har tyknet. Det er viktig å huske at krossvedbær er svakt giftige om de ikke kokes. Sil bort skall og fruktkjerner.

Slik lager du pannacottaen:

Varm opp melk, fløte og sukker med grankvistene til du får den smaksintensiteten du ønsker. Sil. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Tilsett gelatinplatene under røring. Hell i porsjonsglass eller former, og la pannacottaen stivne i kjøleskapet.