Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Supper og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Senhøsten er tid for varmende supper. Noen modne mennesker har startet et lite prosjekt kalt ”Norsk supperåd av 2009”. Man møtes et par ganger i året og serverer tradisjonsrike eller nyskapende supper med tilhørende drikke. I oktober var temaet ”min beste soppsuppe”.
Pans høstsuppe er inspirert av en oppskrift fra en av Trond Mois kokebøker, men er ført i mer satyrisk retning. En meget god suppe, men med mindre utpreget soppsmak enn børsten. En Côte du Rhône-vin var et utmerket følge.
Oppskriften ble publisert i artikkelen Suppe i Sentrum i Sopp og nyttevekster nr 4/2010.
Rødskrubb - Leccinum versipelle
500 g fårekjøtt (Pan foretrekker geitekilling) i strimler
500 g rød skrubb i solide biter
4 fedd hvitløk skivet
2 løk
1 purre
5 gulrøtter
litt hakket smaksrik krydderurt (Pan foretrekker rosmarin)
2 ss hakket bladpersille
6 ss hele solbær
100 g kremost (Pan insisterer på chèvre)
2 liter vann, salt og nykvernet pepper
Kok opp saltet vann.
Ha i kjøttet og skrubbitene, samt grønnsakene i rause biter, og hvitløken. La putre i 45 minutter. Hell over i suppeterrin og tilsett krydderurtene, solbærene, samt osten i små terninger. Smak til med salt og pepper. Spis og få styrke til jakten på nymfene.