Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Pans høstsuppe

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Supper og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Stikkord

Middag Forrett Gryterett Fårekjøtt Varmende

Om oppskriften

Senhøsten er tid for varmende supper. Noen modne mennesker har startet et lite prosjekt kalt ”Norsk supperåd av 2009”. Man møtes et par ganger i året og serverer tradisjonsrike eller nyskapende supper med tilhørende drikke. I oktober var temaet ”min beste soppsuppe”. 

Pans høstsuppe er inspirert av en oppskrift fra en av Trond Mois kokebøker, men er ført i mer satyrisk retning. En meget god suppe, men med mindre utpreget soppsmak enn børsten. En Côte du Rhône-vin var et utmerket følge.

Oppskriften ble publisert i artikkelen Suppe i Sentrum i Sopp og nyttevekster nr 4/2010.

Sankeråvare

Rødskrubb - Leccinum versipelle

Ingrediens

500 g fårekjøtt (Pan foretrekker geitekilling) i strimler 

500 g rød skrubb i solide biter 

4 fedd hvitløk skivet 

2 løk 

1 purre 

5 gulrøtter 

litt hakket smaksrik krydderurt (Pan foretrekker rosmarin) 

2 ss hakket bladpersille 

6 ss hele solbær 

100 g kremost (Pan insisterer på chèvre) 

2 liter vann, salt og nykvernet pepper

Kok opp saltet vann. 

Fremgangsmåte

Ha i kjøttet og skrubbitene, samt grønnsakene i rause biter, og hvitløken. La putre i 45 minutter. Hell over i suppeterrin og tilsett krydderurtene, solbærene, samt osten i små terninger. Smak til med salt og pepper. Spis og få styrke til jakten på nymfene.