Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Koke
Denne potetsalaten er fresh og supergod, i tillegg veldig nyttig! Her har jeg fått brukt opp potetrester jeg hadde liggende og i tillegg fått luket i hagen. Topp to av Norges aller værste ugress har bidratt til denne friske og grønne potetsalaten. Skvallerkål og løvetann. Potetsalaten passer utmerket til grillmat, serverte den til grillet lammelår sammen med aioli. Ingen i familien stusset over at det var ugress i potetsalaten, tvert imot, skulle nok ha laget mer…
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Løvetann - Taraxacum
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
600 g kokte poteter
1,5-2 dl extra virgin olivenolje
0,5 dl hvitvinseddik
1-2 ts sukker
Salt og pepper
30 g løvetannblader
30 g skvallerkål
30 g persille
30 g oregano
1 rød chili uten frø
0,5 rød løk
1 fedd hvitløk
Bland sammen olivenolje, eddik og sukker. Kutt rødløk og chili i små biter, hvitløk finhakkes, det samme med alle urtene. Bland alt sammen og vend inn oppkuttede kokte kalde poteter, smak til med salt og pepper. Glimrende måte å benytte potetrester på og luke i hagen!