Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Potetsalat med ugress

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Klassisk Koltbord

Om oppskriften

Denne potetsalaten er fresh og supergod, i tillegg veldig nyttig! Her har jeg fått brukt opp potetrester jeg hadde liggende og i tillegg fått luket i hagen. Topp to av Norges aller værste ugress har bidratt til denne friske og grønne potetsalaten. Skvallerkål og løvetann. Potetsalaten passer utmerket til grillmat, serverte den til grillet lammelår sammen med aioli. Ingen i familien stusset over at det var ugress i potetsalaten, tvert imot, skulle nok ha laget mer…

 

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Ingrediens

600 g kokte poteter

1,5-2 dl extra virgin olivenolje

0,5 dl hvitvinseddik

1-2 ts sukker

Salt og pepper

30 g løvetannblader

30 g skvallerkål

30 g persille

30 g oregano

1 rød chili uten frø

0,5 rød løk

1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

Bland sammen olivenolje, eddik og sukker. Kutt rødløk og chili i små biter, hvitløk finhakkes, det samme med alle urtene. Bland alt sammen og vend inn oppkuttede kokte kalde poteter, smak til med salt og pepper. Glimrende måte å benytte potetrester på og luke i hagen!