Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Steke og Bålmat
Det er utrolig koselig å spise mat ute i skogen. Ta med deg en primus eller fyr opp et bål, så kan du lage deg god mat med sopp du finner på turen.
Kantarell - Cantharellus cibarius
Steinsopp - Boletus edulis
Kremler - Russula
Til 1 porsjon:
1 kokt potet
1 sjalottløk eller 1⁄4-1⁄2 vanlig liten løk
1 pølse skåret i biter på 1-2 cm
1 kopp renset og oppskåret sopp
2 ss olje eller smør til steking
salt og pepper
Dette gjør du hjemme:
Grovhakk løken.
Skjær opp poteten og pølsa i biter på 1-2 cm.
Legg dette i en boks som du kan ta med på turen.
Dette gjør du på tur:
Start med å steke soppen.
Tilsett så potetbitene, løken og pølsebitene, og en ekstra smørklatt.
Stek til potetene begynner å bli gylne og pølsebitene er gjennom- varme. Smak til med salt og pepper.