Pytt-i-panne | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Pytt-i-panne

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke og Bålmat

Sankeråvare

Stikkord

Turmat Primus Lunsj Niste Enkelt Nybegynner Matpakke Hverdag

Om oppskriften

Det er utrolig koselig å spise mat ute i skogen. Ta med deg en primus eller fyr opp et bål, så kan du lage deg god mat med sopp du finner på turen.

Hentet fra brosjyren Lag mat av sopp. Tekst og bilder:  Anne Elisabeth Scheen.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Steinsopp - Boletus edulis

Kremler - Russula

Ingrediens

Til 1 porsjon:

1 kokt potet

1 sjalottløk eller 1⁄4-1⁄2 vanlig liten løk

1 pølse skåret i biter på 1-2 cm

1 kopp renset og oppskåret sopp

2 ss olje eller smør til steking

salt og pepper

Fremgangsmåte

Dette gjør du hjemme:

Grovhakk løken.

Skjær opp poteten og pølsa i biter på 1-2 cm.

Legg dette i en boks som du kan ta med på turen.

 

Dette gjør du på tur:

Start med å steke soppen.

Tilsett så potetbitene, løken og pølsebitene, og en ekstra smørklatt.

Stek til potetene begynner å bli gylne og pølsebitene er gjennom- varme. Smak til med salt og pepper.