Råmarinerte kråkeboller | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Råmarinerte kråkeboller

placeholderbilde

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Småretter og Salater

Sankeråvare

Stikkord

Sjømat Marinere Forrett vinaigrette

Om oppskriften

Råmarinerte kråkeboller – med eplesider vinaigrette med kløverblomster og gressløkblomster

Av Cornelia Øiestad og Kamil Benon. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2018

Sankeråvare

Kløverblomster - Trifolium

Gressløkblomster - Allium schoenoprasum

Ingrediens

Til 12 porsjoner som forrett eller 6 porsjoner som hovedrett

 

24 kråkeboller

8-10 ts eplesidereddikk

6-8 ts smaksnøytral olje, som for eksempel raps eller solsikke

Salt

1-2 never kløverblomster

1 god neve gressløkblomster

Fremgangsmåte

Rensk kråkebollene først. Sett frem en talerken som du kan legge gonadene på, når du fjerner fjerner dem fra kråkebolleskallet. Hold kråkebollen med munnen opp. Skjær kråkebollen i to med en kniv. Hold nebbet unna mens du forsiktig fisker ut det oransje kjøttet uten at de går i stykker. Det er fem gonader, som er navnet på oransje bitene, i hver kråkebolle. Legg dem på tallerkenen.

Plukk blomstene fra blomsterstanden på kløverblomstene og gressløkblomstene. Legg de på en asjett.

Rør sammen eplesidereddik, olje og salt. 

Denne retten kan serveres på flere måter. Som munnfuller i en skje eller som en litt større forrett i en egnet bolle eller tallerken.

Legg en eller flere gonader i hver skje. Drypp vinaigretten over gonadene. Legg noen kløverblomster og noen gressløkblomster på toppen.