Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Av Rita Tvede Bartolomei. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2021.
Prestekrage - Leucanthemum vulgare
Dauvnesle - Lamium album
Smør til steking
1 løk eller sjalottløk
1 båt hvitløk
400 g langkornet risottoris/arborioris
Rundt 1 liter kylling- eller grønnsaksbuljong
2 never med prestekrageblader
2 never med dauvnesleblader
Parmesanost
Salt og pepper
Stek løk og hvitløk i smøret til de er blanke (ikke brune) på medium varme. Overfør halvparten til en kasserolle. Tilsett bladene i stekepannen med litt mer smør og stek i rundt 2-3 minutter. Slå av varmen. Tilsett risen og stek den sammen med resten av blandingen til den er blank. Spe med buljongen litt og litt om gangen under røring, på medium varme under lokk. Fortsett til risen er myk, omtrent 20 minutter. Tilsett de lettstekte bladene. Tilsett ønsket mengde revet parmesanost.