Risotto med dauvnesle og prestekrageblader | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Risotto med dauvnesle og prestekrageblader

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Middag Italiensk Ris

Om oppskriften

Av Rita Tvede Bartolomei. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2021.

Sankeråvare

Prestekrage - Leucanthemum vulgare

Dauvnesle - Lamium album

Ingrediens

Smør til steking

1 løk eller sjalottløk

1 båt hvitløk

400 g langkornet risottoris/arborioris

Rundt 1 liter kylling- eller grønnsaksbuljong

2 never med prestekrageblader

2 never med dauvnesleblader

Parmesanost

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk i smøret til de er blanke (ikke brune) på medium varme. Overfør halvparten til en kasserolle. Tilsett bladene i stekepannen med litt mer smør og stek i rundt 2-3 minutter. Slå av varmen. Tilsett risen og stek den sammen med resten av blandingen til den er blank. Spe med buljongen litt og litt om gangen under røring, på medium varme under lokk. Fortsett til risen er myk, omtrent 20 minutter. Tilsett de lettstekte bladene. Tilsett ønsket mengde revet parmesanost.