Rødbetsalat med blåbær og gjøksyre | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Rødbetsalat med blåbær og gjøksyre

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster og Bær og frukt

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Salat Bær Vinaigrette

Om oppskriften

Rødbetsalat med blåbær, reddik, gjøksyre og svartsurbærvinaigrette.

Av Cornelia Øiestad og Kamil Benon. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2019.

Sankeråvare

Gjøkesyre - Oxalis acetosella

Blåbær - Vaccinium myrtillus

Svartsurbær - Aronia melanocarpa

Ingrediens

En rødbete

En håndfull blåbær

En reddik

En håndfull gjøksyre

En håndfull svartsurbær

3 ts maksnøytral olje, som for eksempel solsikke

1 ts sitron eller eddik

Salt

Pepper

Fremgangsmåte

Sett på ovnen på 175 grader. Skyll rødbeten og plasser den med skallet på i en ovnssikker form. Bak rødbeten i en time til den er mør og har karamellisert seg. Den kan godt kjøle seg ned litt før du bearbeider den videre.

Skyll svartsurbærene og press saften ut av dem. Bland ut med et par teskjeer olje og en teskje sitronsaft eller eddik. Smak til med salt og pepper.

Skyll reddik, blåbær og gjøksyre. Skjær reddiken i tynne skiver.

Skjær rødbeten i båter. Legg i en skål sammen med blåbær og reddik. Bland grønnsakene med vinaigretten. Strø gjøkksyre over og server.