Rogneskuddpannacotta | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Rogneskuddpannacotta

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Høst

Hva vil du lage?: Desserter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Italiensk Pannacotta Søtt Skudd

Om oppskriften

Viste du at skuddene på rogn smaker deilig bittermandel? Bare prøv neste gang du er ute, plukk et og tygg. Men de må plukkes før du ser bladformen. Du kan legg lage en flott dessert av dette, som panna cotta.

 

Sankeråvare

Rogn - Sorbus aucuparia

Ingrediens

½ liter rognebladskudd, vasket

2 beger fløte (6 dl), eventuelt 50/50 med melk

4-6 plater gelatin, bløt opp i kaldt vann

4-5 ss fløte, eventuelt 50/50 med honning

Litt sitronsaft

 

Fremgangsmåte

Kok opp rognebladskuddene med fløten og sukkeret. La det småkoke i max 10 minutter, står det lenger kan det bli bittert. Sil av skuddene og bland i den oppbløtte gelatinen, rør til den er oppløst. Smak til med sitronsaft, eventuelt litt mer sukker om du synes det er nødvendig. La blandingen avkjøles i en bolle eller porsjonsformer i kjøleskapet. Du får en nydelig grønn pudding med flott smak!