Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Høst
Hva vil du lage?: Desserter
Tilberedning: Koke
Viste du at skuddene på rogn smaker deilig bittermandel? Bare prøv neste gang du er ute, plukk et og tygg. Men de må plukkes før du ser bladformen. Du kan legg lage en flott dessert av dette, som panna cotta.
Rogn - Sorbus aucuparia
½ liter rognebladskudd, vasket
2 beger fløte (6 dl), eventuelt 50/50 med melk
4-6 plater gelatin, bløt opp i kaldt vann
4-5 ss fløte, eventuelt 50/50 med honning
Litt sitronsaft
Kok opp rognebladskuddene med fløten og sukkeret. La det småkoke i max 10 minutter, står det lenger kan det bli bittert. Sil av skuddene og bland i den oppbløtte gelatinen, rør til den er oppløst. Smak til med sitronsaft, eventuelt litt mer sukker om du synes det er nødvendig. La blandingen avkjøles i en bolle eller porsjonsformer i kjøleskapet. Du får en nydelig grønn pudding med flott smak!