Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser og Krydder og tilbehør
En dressing/dip som passer til alt fra potetgull til fiskemid- dagen.
Ryllik er en blomst som vokser over hele Norge, også i fjellet hvor den finnes opp til 1400 moh. Innen urtemedisinen er ryllik en svært gammel og velprøvd urt, og ryllikens legende egenskaper omtales allerede i gamle kinesiske og egyptiske skrifter. På grunn av sitt innhold av bitterstoffer, har planten også vært brukt ved ølbrygging istedenfor humle. I mat, er ryllik et svært aromatisk krydder.
Oppskriften er hentet fra Villbrygg.no
Ryllik - Achillea millefolium
(Tørket eller fersk)
1 dl finhakkete ryllikblader 1 dl rømme
1 dl yogurt
1 dl vispet kremfløte
1 raspet eple 1 ss sitronsaft
Bland alt sammen og smak til med sitronsaft. Sett det kaldt i kjøleskapet før servering for å la smaken sette seg. Spis som tilbehør til fisk, spekeskinke eller potetgull! 🙂