Rømmedressing med ryllik | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Rømmedressing med ryllik

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser og Krydder og tilbehør

Sankeråvare

Stikkord

Dip Dressing Krydder Salat

Om oppskriften

En dressing/dip som passer til alt fra potetgull til fiskemid- dagen.

Ryllik er en blomst som vokser over hele Norge, også i fjellet hvor den finnes opp til 1400 moh. Innen urtemedisinen er ryllik en svært gammel og velprøvd urt, og ryllikens legende egenskaper omtales allerede i gamle kinesiske og egyptiske skrifter. På grunn av sitt innhold av bitterstoffer, har planten også vært brukt ved ølbrygging istedenfor humle. I mat, er ryllik et svært aromatisk krydder.

Oppskriften er hentet fra Villbrygg.no

Sankeråvare

Ryllik - Achillea millefolium

Ingrediens

(Tørket eller fersk)

1 dl finhakkete ryllikblader 1 dl rømme
1 dl yogurt
1 dl vispet kremfløte

1 raspet eple 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Bland alt sammen og smak til med sitronsaft. Sett det kaldt i kjøleskapet før servering for å la smaken sette seg. Spis som tilbehør til fisk, spekeskinke eller potetgull! 🙂