Rundstykke med butare | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Rundstykke med butare

Sankeråvare: Tang og tare

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Kaker og brød

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Matpakke Rundstykke Niste

Om oppskriften

Jeg ble skikkelig fysen på rundstykker. Så da var det bare og brette opp ermene og finne frem bakelysten! Jeg har et relativt stort tarelager liggende, så denne gang ble det Butare som fikk æren av og pryde rundstykkene.

Her har du en enkel, men god oppskrift på halvgrove rundstykker med tare(tang kan også benyttes)

Oppskriften er hentet fra nettstedet fesk-kjerringa.no 

Sankeråvare

Butare - Alaria esculenta

Ingrediens

1kg mel (50/50 Siktet hvetemel og Sammalt hvetemel)

6dl vann

2dl rapsolje

2ts salt(gjerne bruk taresalt istedenfor, reduser litt på taremengden isåfall)

2ss tare

50gr gjær

1ts sukker

Frø etter ønske til pynt

Fremgangsmåte

Begynn med og blande lunket vann, sukker og gjær. Sett til side mens du blander alt det tørre i en annen bolle. Tilsett så gjærblandingen i det tørre og bland deigen. Tilsett oljen og kna deigen til den slipper bollen. Kna litt til før du dekker til bollen og hever til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdighevet heller du den ut av formen og knar den litt til, før du deler den i emner på ca 50gram(jeg fikk 35 rundstykker da) kna og form emnene i ønsket fasong og sett på en langpanne med bakepapir.

Etterheves under plast/bomull til nesten dobbel størrelse. Pensles med et pisket egg. Du kan godt strø på litt frø etter ønske før steking.

Stekes på 200C varmluft i 12-15min. Følg med da alle ovner er litt forskjellige. Jeg steker to brett i slengen.

Serveres lune med godt smør til fiskesuppa, ferske reker eller skalldyr. Kan også brukes som vanlige rundstykker.