Russekål med rekepastadip | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Russekål med rekepastadip

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Asiatisk Thai Tilbehør Småretter Vegetar

Om oppskriften

Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2015.

Sankeråvare

Russekål - Bunias orientalis

Ingrediens

400g russekålstilker med blader

Rekepasta (fås på butikker med Thailandske innslag)

2 hvitløksfedd, knuste

1/2 sitron

2 ss fiskesaus

2 stk rød chili (Thai chili pepper)

2 ss sukker

Fremgangsmåte

Russekålen forvelles hel i vann i 2 minutter. Chilien kappes opp i småbiter, og tilsettes sammen med den knuste hvitløken til fiskesausen. Sitronsaft og sukker has i, og det røres til sukkeret er oppløst. Rekepasta tilsettes i mengde etter behov.