Russekål-wok | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Russekål-wok

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Steke og Bålmat

Sankeråvare

Stikkord

Wok Stir fry Asiatisk Thai Tilbehør

Om oppskriften

Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2015.

Sankeråvare

Russekål - Bunias orientalis

Ingrediens

400g russekålstilker med blader

6 ss østerssaus

10 hvitløksfedd

1-2 stk. rød chili (Thai chili pepper)

Stekeolje evt. soyasaus

 

Fremgangsmåte

Russekålstilkene kappes opp i 1-2 centimeter lange sylindre, og rokkes i olje 3-5 minutter sammen med østerssaus, hvitløk og chili. Soyasaus kan også brukes om det ønskes et salt innslag for smaksbalanse.