Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Jeg elsker brokkolisalat, nå også russekålsalat. Egentlig samme salaten bare erstatt brokkoli med blomsterknoppene til russekål. Opprinnelig tror jeg det er sprøstekte baconbiter i brokkolisalaten og det kan da umulig skade her hvis du vil ha det med?
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Russekål - Bunias orientalis
-
Bland sammen creme fraiche, majones, sitronsaft og sukker. smak til med salt og pepper. Finhakk løk og kutt russekålbitene i litt mindre biter. Rør alt sammen. La stå å trekke litt kjølig. Pynt med gressløkblomster hvis du har tilgjengelig. Du kan fint lette salaten ved å bruke creme fraiche lett og eller lett-majones. Eller kjør på med sprøstekt bacon som topping!