Russekålsalat | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Russekålsalat

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Sankeråvare

Stikkord

Salat Tilbehør Koldtbord Garnityr

Om oppskriften

Jeg elsker brokkolisalat, nå også russekålsalat. Egentlig samme salaten bare erstatt brokkoli med blomsterknoppene til russekål. Opprinnelig tror jeg det er sprøstekte baconbiter i brokkolisalaten og det kan da umulig skade her hvis du vil ha det med?

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Russekål - Bunias orientalis

-

Ingrediens

  • 200 g rensede russekål blomsterknopper
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 raus ss majones
  • 1 liten rød løk
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts sukker
  • salt og pepper
  • 50 g tørkede tranebær eller rosiner

Fremgangsmåte

Bland sammen creme fraiche, majones, sitronsaft og sukker. smak til med salt og pepper. Finhakk løk og kutt russekålbitene i litt mindre biter. Rør alt sammen. La stå å trekke litt kjølig. Pynt med gressløkblomster hvis du har tilgjengelig. Du kan fint lette salaten ved å bruke creme fraiche lett og eller lett-majones. Eller kjør på med sprøstekt bacon som topping!