Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Steke
Ryllikbollene er vinner av en villmat konkurranse i Finland.
Oppskrift av Rita Amundsen.
Ryllik - Achillea millefolium
2 dl solsikkekjerner (bør helst bløtlegges før bruk)
2 dl hasselnøtter (bør helst bløtlegges før bruk)
2 dl ferske små ryllikblader ( 50 gr tørket)
50 gr soltørkede tomater
1 liten løk
1 fedd hvitløk ( jeg brukte ramsløk)
1 ss balsamico
litt sitronsaft
olje
Solsikkekjerner og hasselnøtter (jeg brukte mandler) kjøres smått i blender.
Hakk opp ryllikblader (ikke kjør rylliken i blenderen), soltørkede tomater, løk og hvitløk (jeg brukte ramsløk) og bland dette sammen med nøttene.
Bland til slutt i 1 ss balsamico, litt sitronsaft og så mye olje at bollene henger sammen.
Lag små boller av dette 30-40 stk og nyt .