Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Ryllikboller med yoghurt

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Vegetar Middag Lunsj Falafel Koldtbord

Om oppskriften

Ryllikbollene er vinner av en villmat konkurranse i Finland.

Oppskrift av Rita Amundsen.

 

Sankeråvare

Ryllik - Achillea millefolium

Ingrediens

2 dl solsikkekjerner (bør helst bløtlegges før bruk)

2 dl hasselnøtter (bør helst bløtlegges før bruk)

2 dl ferske små ryllikblader ( 50 gr tørket)

50 gr soltørkede tomater

1 liten løk

1 fedd hvitløk ( jeg brukte ramsløk)

 

1 ss balsamico

litt sitronsaft

olje

Fremgangsmåte

Solsikkekjerner og hasselnøtter (jeg brukte mandler) kjøres smått i blender.

Hakk opp ryllikblader (ikke kjør rylliken i blenderen), soltørkede tomater, løk og hvitløk (jeg brukte ramsløk) og bland dette sammen med nøttene.

Bland til slutt i 1 ss balsamico, litt sitronsaft og så mye olje at bollene henger sammen.

Lag små boller av dette 30-40 stk og nyt .