Rylliksuppe | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Rylliksuppe

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper og Småretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Forrett Middag Hovedrett

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Ryllik - Achillea millefolium

Ingrediens

1 liter unge ryllikblader eller unge skudd så vidt med blomsterknopper

1 liten løk, finhakket

1 ss hvetemel

0,5 liter buljong, gjerne med kokevannet til ryllikbladene

salt, pepper

2,5 dl melk

1/4 ts revet muskat

1 ss fløte

Fremgangsmåte

Vask ryllikbladene og legg dem i en kjele med 1 dl vann. Kok over svak varme i 10 min. Sil av vannet og ta vare på det. Smelt smøret i kjelen, ha i løken og surr den myk.

Sikt melet i og rør det godt ut, hell væsken i litt etter litt, rør hele tiden til suppen tykner. Dryss i ryllikbladene samt salt og pepper.

Ha på lokk og kok videre i 15 minutter.

Kjør suppen i mikser og hell den tilbake i   kjelen. Varm melken til kokepunktet og rør den i, dryss i revet muskat.

Rør inn litt fløte rett før servering.