Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater
Tilberedning: Steke og Koke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Ryllik - Achillea millefolium
1 liter nyplukkede, unge ryllikblader eller toppskudd
litt vann
fjellsmør eller annet godt, salt smør
Skyll bladene/skuddene i kaldt vann. Ha dem over i en kjele med noen spiseskjeer vann, og kok 5-10 minutter. Hell av vannet som eventuelt er igjen, og legg bladene tilbake i kjelen mens du rører inn en god smørklatt og lar det surre i ett minutt. Gi et par runder med pepperkverna til slutt. Server surret ryllik varm som tilbehør til stekt eller kokt mat.
Har du det travelt, og du bare har vårens nye, spede blader, kan du legge ryllik rett i varm panne med salt smør og frese mykt – det smaker nydelig.