Rylliksurr | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Rylliksurr

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Steke og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Siderett Salat Forrett

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Ryllik - Achillea millefolium

Ingrediens

1 liter nyplukkede, unge ryllikblader eller toppskudd

litt vann

fjellsmør eller annet godt, salt smør

Fremgangsmåte

Skyll bladene/skuddene i kaldt vann. Ha dem over i en kjele med noen spiseskjeer vann, og kok 5-10 minutter. Hell av vannet som eventuelt er igjen, og legg bladene tilbake i kjelen mens du rører inn en god smørklatt og lar det surre i ett minutt. Gi et par runder med pepperkverna til slutt. Server surret ryllik varm som tilbehør til stekt eller kokt mat.

Har du det travelt, og du bare har vårens nye, spede blader, kan du legge ryllik rett i varm panne med salt smør og frese mykt – det smaker nydelig.