Salat av skvallerkål | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Salat av skvallerkål

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Koke

Stikkord

Salat Tilbehør Garnityr Frisk

Om oppskriften

Skvallerkålen kan brukes fersk i salater eller pesto. Tilberedt kan den erstatte spinat i stuing, suppe, børek og ovnsretter.  Som tørket kan den brukes som krydder i supper og sauser eller som vitamin- og mineraltilskudd i brød og rundstykker.

Oppskrift av Koshchev. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2021.

Sankeråvare

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Ingrediens

150 g fersk skvallerkål

25 g revet pepperrot

20 g rømme

salt etter smak

Fremgangsmåte

Skyll de unge skvallerkålbladene, hell over kokende vann og la dem ligge i 10 minutter. Hell av vannet. Finhakk bladene, tilsett pepperrot og salt og bland sammen, smak til med rømme.