Salat av skvallerkål og syre, med grønnsaker | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Salat av skvallerkål og syre, med grønnsaker

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Koke

Stikkord

Salat Tilbehør Engsyre Skvallerkål

Om oppskriften

Skvallerkålen kan brukes fersk i salater eller pesto. Tilberedt kan den erstatte spinat i stuing, suppe, børek og ovnsretter.  Som tørket kan den brukes som krydder i supper og sauser eller som vitamin- og mineraltilskudd i brød og rundstykker.

Oppskrift av Koshchev. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2021.

Sankeråvare

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Engsyre - Rumex acetosa

Ingrediens

80 g fersk skvallerkål

20 g engsyre

50 g potet

10 g gulrot

5 g planteolje

15 g sterk tomatsaus

salt etter smak

Fremgangsmåte

Del grønnsakene i små biter. Finhakk skvallerkål og engsyre og legg det grønne oppå grønnsakene, tilsett olje, tomatsaus og salt.