Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater
Tilberedning: Koke
Skvallerkålen kan brukes fersk i salater eller pesto. Tilberedt kan den erstatte spinat i stuing, suppe, børek og ovnsretter. Som tørket kan den brukes som krydder i supper og sauser eller som vitamin- og mineraltilskudd i brød og rundstykker.
Oppskrift av Koshchev. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2021.
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
Engsyre - Rumex acetosa
80 g fersk skvallerkål
20 g engsyre
50 g potet
10 g gulrot
5 g planteolje
15 g sterk tomatsaus
salt etter smak
Del grønnsakene i små biter. Finhakk skvallerkål og engsyre og legg det grønne oppå grønnsakene, tilsett olje, tomatsaus og salt.