Sankeråvare: Tang og tare og Nyttevekster
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Salater
Tilberedning: Rawfood
Dette er en enkel måte å begynne å spise tang. Egner seg godt ute i fjæra som lunsj når en sanker.
Lag gjerne saltbollen før en reiser ut og putt i den tangen og de strandvekstene som ser finest ut. Bruk gjerne andre arter enn det som er foreslått i oppskriften.
Oppskriften er laget av Ting med Tang, på nettsiden tingmedtang.no ligger det mange oppskrifter med tang og tare.
Blæretang - Fucus vesiculosus
Løvetann - Taraxacum
Stemorsblomst - Viola tricolor
Bæretang Fucus Vesiculosus
Løvetann Taraxacum
Stemorsblomst Viola tricolor
Isbergsalat
Ruccola salat
Stangselleri
Agurk
Tomat
Saft av sitron
Blæretang
Pynt
Tangmelde, strandmelde, stemorsblomst, eller løvetann
Kutt grønnsakene og ha de i en bolle, hell over sitronsaft og bland godt, ha så i tomatene.
Sank skuddene av blæretang og kutt de opp i småbiter, plukk nyttevekster som har sesong og ha alt i salatbollen.
Pynt gjerne salaten med nyttevekster som tangmelde, strandmelde, stemorsblomst, eller løvetann.