Salat med fersk tang og nyttevekster | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Salat med fersk tang og nyttevekster

Sankeråvare: Tang og tare og Nyttevekster

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Salater

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Tang Blæretang Salat Vegetar Vegan Nyttevekster

Om oppskriften

Dette er en enkel måte å begynne å spise tang. Egner seg godt ute i fjæra som lunsj når en sanker.
Lag gjerne saltbollen før en reiser ut og putt i den tangen og de strandvekstene som ser finest ut. Bruk gjerne andre arter enn det som er foreslått i oppskriften.
Oppskriften er laget av Ting med Tang, på nettsiden tingmedtang.no ligger det mange oppskrifter med tang og tare.

 

 

Sankeråvare

Blæretang - Fucus vesiculosus

Løvetann - Taraxacum

Stemorsblomst - Viola tricolor

Ingrediens

Bæretang Fucus Vesiculosus
Løvetann Taraxacum
Stemorsblomst Viola tricolor
Isbergsalat
Ruccola salat
Stangselleri
Agurk
Tomat
Saft av sitron
Blæretang

Pynt

Tangmelde, strandmelde, stemorsblomst, eller løvetann

Fremgangsmåte

Kutt grønnsakene og ha de i en bolle, hell over sitronsaft og bland godt, ha så i tomatene.
Sank skuddene av blæretang og kutt de opp i småbiter, plukk nyttevekster som har sesong og ha alt i salatbollen.
Pynt gjerne salaten med nyttevekster som tangmelde, strandmelde, stemorsblomst, eller løvetann.