Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater
Tilberedning: Steke og Koke
Av Siv Lyseggen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2019.
Bergmynte - Origanum vulgare
1 dl olivenolje
1 medium løk
½ kg nektariner eller fersken
1 ss fersk bergmynte
2 ss hvit balsamicoeddik
1 kg grønne bønner
Salt og pepper etter smak
Rengjør de grønne bønnene. Skjær løk i tynne skiver. Nektarinene deles i båter. Finhakk bergmynten.
Kok opp en kjele vann og la bønnene trekke et par minutter. Bønnene skal være møre, men fortsatt beholde sprøheten. Kjøl dem hurtig ned i isvann.
Varm opp en stekepanne på medium til høy varme. Ha 3 ss olje i pannen og stek løken til den er lett karamellisert. Rør inn nektariner og oregano. La det stå til nektarinene blir myke. Ta pannen av varmen og rør inn resten av oljen. Tilsett eddik. Smak til med salt og pepper. Bland nektarinen og bønnene i en stor salatbolle og server.