Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Salat med nektariner, bønner og bergmynte

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Steke og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Salat Friskt Frukt Sommermat

Om oppskriften

Av Siv Lyseggen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2019.

Sankeråvare

Bergmynte - Origanum vulgare

Ingrediens

1 dl olivenolje

1 medium løk

½ kg nektariner eller fersken

1 ss fersk bergmynte

2 ss hvit balsamicoeddik

1 kg grønne bønner

Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Rengjør de grønne bønnene. Skjær løk i tynne skiver. Nektarinene deles i båter. Finhakk bergmynten.

Kok opp en kjele vann og la bønnene trekke et par minutter. Bønnene skal være møre, men fortsatt beholde sprøheten. Kjøl dem hurtig ned i isvann.

Varm opp en stekepanne på medium til høy varme. Ha 3 ss olje i pannen og stek løken til den er lett karamellisert. Rør inn nektariner og oregano. La det stå til nektarinene blir myke. Ta pannen av varmen og rør inn resten av oljen. Tilsett eddik. Smak til med salt og pepper. Bland nektarinen og bønnene i en stor salatbolle og server.