Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Småretter, Salater og Hovedretter
Tilberedning: Steke
Oppskriften er innsendt av Nikolai Kolstad. Lønneblomstene smaker søtt og litt fruktig, løvetannen er en av de milde artene, og blir fint balansert av den litt krydrete smaken i skvallerkålen og løkurtroten, som smaker lett av wasabi.
Fotograf oppskrift: Nikolai Kolstad.
Fotograf sankeråvare: Anne Mæhlum
Løkurt - Alliaria petiolata
Sashimi
1 hel laksefilet av typen som egner seg til sushi.
Sesamfrø
Finrevet løkurt-rot
Mangosalsa
1 mango
Ca. 100 gram lønneblomster
1/2-1 rødløk
Ugress salat
Løvetannknopper
Blad av skvallerkål
Serveres med ponzu- eller soyasaus.
Lag ugressalat og mangosalsa. Skjær ingrediensene i passe størrelse og bland sammen i skåler. Sett dette kaldt mens sashimien tilberedes.
Laksefileten kan serveres helt rå eller råstekes i 1 minutt i varm stekepanne med litt kokosolje el.l.
Dryss finskåret løkurt-rot og ristede sesamfrø over sashimien før servering.
Husk ponzu- eller soyasaus til å dyppe sashimien i.