Sashimi med laks og løkurtrot | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Sashimi med laks og løkurtrot

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Småretter, Salater og Hovedretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Løkurt Alliaria petiolata Rot Sashimi Fisk

Om oppskriften

Oppskriften er innsendt av Nikolai Kolstad. Lønneblomstene smaker søtt og litt fruktig, løvetannen er en av de milde artene, og blir fint balansert av den litt krydrete smaken i skvallerkålen og løkurtroten, som smaker lett av wasabi.

Fotograf oppskrift: Nikolai Kolstad.

Fotograf sankeråvare: Anne Mæhlum

Sankeråvare

Løkurt - Alliaria petiolata

Ingrediens

Sashimi

1 hel laksefilet av typen som egner seg til sushi.

Sesamfrø

Finrevet løkurt-rot

 

Mangosalsa

1 mango

Ca. 100 gram lønneblomster

1/2-1 rødløk

 

Ugress salat

Løvetannknopper

Blad av skvallerkål

 

Serveres med ponzu- eller soyasaus.

 

Fremgangsmåte

Lag ugressalat og mangosalsa. Skjær ingrediensene i passe størrelse og bland sammen i skåler. Sett dette kaldt mens sashimien tilberedes.

Laksefileten kan serveres helt rå eller råstekes i 1 minutt i varm stekepanne med litt kokosolje el.l.

Dryss finskåret løkurt-rot og ristede sesamfrø over sashimien før servering.

Husk ponzu- eller soyasaus til å dyppe sashimien i.