Sashimi med nyttevekster | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Sashimi med nyttevekster

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Småretter og Salater

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

laks sashimi forrett

Om oppskriften

Wenche Eli Johansen fra Nyttevekstforeninga, sin oppskrift på vill-sashimi.
Fotograf sashimirett: Wenche Eli Johansen
Fotograf ramsløk: Hildur Hauksdottir

Sankeråvare

Ramsløk - Allium ursinum

Engkarse - Cardamine pratensis

Forglemmegei - Myosotis

Ingrediens

Ramsløk

Sashimi

Blomster fra forglemmegei

Knopper fra engkarse (sterk smak)

Sitron

Ponzu- eller soyasaus.

Fremgangsmåte

Kutt ramsløk i strimler og strø dette på serveringsfatet. Skjær opp laksefileten i svært tynne skiver og legg disse pent over ramsløken.
Pynt retten med sitronskiver, forglemmegeiblomster og knopper av engkarse.

Serveres med ponzu- eller soyasaus.