Sankeråvare
Stikkord
Tilbehør
Salat
Koldtbord
Om oppskriften
Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers
Sankeråvare
Løvetann - Taraxacum officinale
Ingrediens
Stor bunt løvetanngrønt, vasket for jord og grovhakket
2 ss olivenolje
5 hvitløksfedd, skåret i tynne skiver
1 ts knust rød pepper
1 dl grønnsaksbuljong
2 ss pinjekjerner
Saften fra 1/2 sitron
Salt og pepper etter smak
En skvett eplecidereddik
Fremgangsmåte
- Varm olivenolje over middels varme til den skinner i en panne.
- Tilsett hvitløk og knust rød pepper.
- Stek under omrøring til hvitløken begynner å bli brun.
- Tilsett hakkede løvetannblader og bland godt.
- Hell i grønnsaksbuljongen og la det småkoke over middels varme, rør av og til til buljongen nesten er helt absorbert.
- Ha i pinjekjerner og sitronsaft, og tilsett deretter eddiken. Bland godt.
- Server varmt som en siderett – eller gjør det til et måltid ved å servere med et par stekte egg.