Sautert løvetann med pinjekjerner | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Sautert løvetann med pinjekjerner

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Salat Koldtbord

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Dandelion Recipes av Laura Sommers

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum officinale

Ingrediens

Stor bunt løvetanngrønt, vasket for jord og grovhakket

2 ss olivenolje

5 hvitløksfedd, skåret i tynne skiver

1 ts knust rød pepper

1 dl grønnsaksbuljong

2 ss pinjekjerner

Saften fra 1/2 sitron

Salt og pepper etter smak

En skvett eplecidereddik

Fremgangsmåte

  1. Varm olivenolje over middels varme til den skinner i en panne.
  2. Tilsett hvitløk og knust rød pepper.
  3. Stek under omrøring til hvitløken begynner å bli brun.
  4. Tilsett hakkede løvetannblader og bland godt.
  5. Hell i grønnsaksbuljongen og la det småkoke over middels varme, rør av og til til buljongen nesten er helt absorbert.
  6. Ha i pinjekjerner og sitronsaft, og tilsett deretter eddiken. Bland godt.
  7. Server varmt som en siderett – eller gjør det til et måltid ved å servere med et par stekte egg.