Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Desserter
Tilberedning: Rawfood og Bake
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Mjødurt - Filipendula ulmaria
Geitrams - Chamaenerion angustifolium
2,5 dl saft etter smak og tilgang (f.eks mjødurt, geitrams, rose, blåbær, appelsin)
500 g sukker
1 dl vann
15 plater gelatin
Kok vann og sukker i 15 minutter uten å røre. Legg gelatinen i kaldt vann imens. Kryst vannet fra de oppbløtte gelatinplatene, legg dem i sukkersausen mens du rører godt. Hell i saften. La småkoke i 20-25 minutter.
Skyll en liten langpanne eller annen form for kaldt vann, rist vannet godt av. Hell massen i formen og sett den kaldt. Når massen er stivnet, skjærer du firkanter eller rundinger (eller skjær ut med små former) som rulles i sukker. Oppbevares kjølig på tette glass.