Seige saker | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Seige saker

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Desserter

Tilberedning: Rawfood og Bake

Sankeråvare

Stikkord

Søtt Godteri Dessert

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Mjødurt - Filipendula ulmaria

Geitrams - Chamaenerion angustifolium

Ingrediens

2,5 dl saft etter smak og tilgang (f.eks mjødurt, geitrams, rose, blåbær, appelsin)

500 g sukker

1 dl vann

15 plater gelatin

Fremgangsmåte

Kok vann og sukker i 15 minutter uten å røre. Legg gelatinen i kaldt vann imens. Kryst vannet fra de oppbløtte gelatinplatene, legg dem i sukkersausen mens du rører godt. Hell i saften. La småkoke i 20-25 minutter. 

Skyll en liten langpanne eller annen form for kaldt vann, rist vannet godt av. Hell massen i formen og sett den kaldt. Når massen er stivnet, skjærer du firkanter eller rundinger (eller skjær ut med små former) som rulles i sukker. Oppbevares kjølig på tette glass.