Sjokoladepletter med tranebær | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Sjokoladepletter med tranebær

Sankeråvare: Bær og frukt

Sesong: Vår og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter

Tilberedning: Koke

Stikkord

Sjokolade Konfekt Gave Søtt Dessert

Om oppskriften

Fristende konfekter med tranebær og pistasjnøtter. Bruk gjerne andre nøtter og tørkede frukter. Pakk konfekten i små esker og oppbevar dem kjølig før de gis bort.

Av Inger-Lise Østmoe. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2014.

Sankeråvare

Tranebær - Vaccinium oxycoccos

Ingrediens

(ca. 30 stk.) 

1 dl kremfløte
150 g mørk sjokolade
1 ts. vaniljesukker
½ dl hakkede tranebær
½ dl hakkede pistasjnøtter

Pynt:
tranebær
pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Sett fram formene. Kok opp fløten i en kjele. Ta den fra varmen.

Bryt sjokoladen i biter og legg den i fløten. Rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett vaniljesukker, tranebær og pistasienøtter.

Fordel sjokoladeblandingen i formene. Pynt med nøtter og tranebær. Sett konfekten kjølig i ca. 4 timer slik at de stivner.