Sankeråvare: Bær og frukt
Sesong: Vår og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter
Tilberedning: Koke
Fristende konfekter med tranebær og pistasjnøtter. Bruk gjerne andre nøtter og tørkede frukter. Pakk konfekten i små esker og oppbevar dem kjølig før de gis bort.
Av Inger-Lise Østmoe. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2014.
Tranebær - Vaccinium oxycoccos
(ca. 30 stk.)
1 dl kremfløte
150 g mørk sjokolade
1 ts. vaniljesukker
½ dl hakkede tranebær
½ dl hakkede pistasjnøtter
Pynt:
tranebær
pistasjnøtter
Sett fram formene. Kok opp fløten i en kjele. Ta den fra varmen.
Bryt sjokoladen i biter og legg den i fløten. Rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett vaniljesukker, tranebær og pistasienøtter.
Fordel sjokoladeblandingen i formene. Pynt med nøtter og tranebær. Sett konfekten kjølig i ca. 4 timer slik at de stivner.