Sjøkreps med navlelav | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Sjøkreps med navlelav

Sankeråvare: Tang og tare

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Hovedretter

Tilberedning: Steke og Grille

Sankeråvare

Stikkord

Sjømat Lav

Om oppskriften

Sjøkreps med skorsonerrot, dill, mandelolje og navlelav.

Av Maria Helene Kalkvik.  Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2014.

Sankeråvare

Navlelav - Umbilicaria

Ingrediens

(4 personer)

4 stk store, ferske sjøkrepshaler

2 stk skorsonerrot

dill

navlelav

mandelolje

salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens sjøkrepshalene for skall, (dette kan tas vare på og brukes til kraft).

Deretter stekes de gylne i en stekepanne med nøytral olje og en klatt smør.

Skrell skorsonerrøttene og kok dem møre i saltet vann.

Vend dem inn med mandelolje og dill.

Navlelaven gis et oppkok og tørkes på klede. Deretter friteres den sprø i varm olje og saltes.