Sankeråvare: Tang og tare
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Hovedretter
Tilberedning: Steke og Grille
Sjøkreps med skorsonerrot, dill, mandelolje og navlelav.
Av Maria Helene Kalkvik. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2014.
Navlelav - Umbilicaria
(4 personer)
4 stk store, ferske sjøkrepshaler
2 stk skorsonerrot
dill
navlelav
mandelolje
salt og pepper
Rens sjøkrepshalene for skall, (dette kan tas vare på og brukes til kraft).
Deretter stekes de gylne i en stekepanne med nøytral olje og en klatt smør.
Skrell skorsonerrøttene og kok dem møre i saltet vann.
Vend dem inn med mandelolje og dill.
Navlelaven gis et oppkok og tørkes på klede. Deretter friteres den sprø i varm olje og saltes.