Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Rawfood
Her skal dere få oppskrift på skjørbuksurtmajones. Og ikke bare det, med på kjøpet en nesten ufeilbar majonesoppskrift som er blitt mitt hemmelige våpen på kjøkkenet.
Skjørbuksurt - Cochlearia officinalis
1 egg
1 ts dijonsennep
1 ts eplecidereddik
Ca. 2 dl solsikke olje eller rapsolje
En klype salt
Ha alt unntatt olje i en høy beholder.
Kjør med stavmikser på full effekt og spe sakte med olje til blandingen tykner. Vil du ha en tykkere majones bruker du litt mer olje.
Smak til med litt ekstra salt og/eller eddik alt etter hvordan du vil ha den.
Så er det tid for å gi majonesen litt fraspark med skjørbuksurt. Her er det litt forskjellig framgangsmåte. Har du store, sukkulente blader kan du støte dem i morter og kun bruke den grønne saften som kommer ut. Har du plukket mest små blader er det enkleste å bruke stavmikseren og kjøre bladene med i majonesen på slutten. Mengden avhenger også litt av hvor mye bladene smaker og det kan variere med årstidene. Smak deg frem.
Jeg brukte 2 dl blader denne gang. Majonesen kan også brukes som base for remulade, da er det bare å hakke litt sylteagurk og kapers og blande i. Nå er det skreisesong og rogn å få i butikken så her i huset blir det kokt rogn med skjørbuksurtremulade i helga.