Skogssoppschnapps | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Skogssoppschnapps

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Drikke

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Drikke Snaps Likør Alkohol Dram

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Gul trompetsopp - Craterellus lutescens

Svart trompetsopp  - Craterellus cornucopioides

Traktkantareller - Craterellus tubaeformis

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

500 g kantareller, traktkantareller, gul trompetkantarell eller svart trompetsopp 

100 g farin

6-7 dl 60 % sprit

2 dl vann

1 flik av et laurbærblad

3 pepperkorn eller tuppen av en chili

Fremgangsmåte

Løs opp sukkeret i vannet og avkjøl. Hell sukkerlaken over i en ren krukke sammen med sopp og krydder. La det stå og trekke 7-10 dager før filtrering, men fjern pepper og laurbær etter maks to døgn. Jeg har glemt det en gang, drammen ble for sterk til å nytes, uansett hva jeg gjorde med den. Filtrer og hell på flaske for lagring.