Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Drikke
Tilberedning: Konservere
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Gul trompetsopp - Craterellus lutescens
Svart trompetsopp - Craterellus cornucopioides
Traktkantareller - Craterellus tubaeformis
Kantarell - Cantharellus cibarius
500 g kantareller, traktkantareller, gul trompetkantarell eller svart trompetsopp
100 g farin
6-7 dl 60 % sprit
2 dl vann
1 flik av et laurbærblad
3 pepperkorn eller tuppen av en chili
Løs opp sukkeret i vannet og avkjøl. Hell sukkerlaken over i en ren krukke sammen med sopp og krydder. La det stå og trekke 7-10 dager før filtrering, men fjern pepper og laurbær etter maks to døgn. Jeg har glemt det en gang, drammen ble for sterk til å nytes, uansett hva jeg gjorde med den. Filtrer og hell på flaske for lagring.