Skvallerkål smoothie | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Skvallerkål smoothie

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Drikke og Desserter

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Smoothie Sunt Enkelt Friskt Grønt

Om oppskriften

Av og til trenger man litt påfyll av klorofyll!

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Ingrediens

1 liter skvallerkålblader

60 g ingefær

2 avocado, gjerne frosne

2 bananer, helst frosne

1 grønt eple

3 dl Ringi eplejuice

4 ss saft av sitron

Fremgangsmåte

Mos skvallerkål, ingefær, eple, sitronsaft og eplejuice godt i en blender eller med en stavmikser. Tilsett frosne bananer og frosne eller ferske avocado og kjør til du får en glatt masse og fyll i glass og server kaldt. Et tips er å skrelle moden banan og dele i mindre biter og fryse ned, det samme kan du gjøre med avocado. Hvis du ikke har tid til å vente på å fryse kan du servere med isbiter. Dessverre så oksiderer denne etter en stund så det gjelder å kose seg fort;)