Skvallerkålpesto | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Skvallerkålpesto

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Italiensk Pasta Pålegg Lagring

Om oppskriften

Skvallerkål, eller hanefot, kjenner mange som et ugress fra hagen. Det kommer igjen og igjen, i store mengder. Planten sprer seg raskt med frø og stengler. Men de som tenker at skvallerkålen er først og fremst en plage, bør tenke seg om igjen. For den er både god, sunn og gratis. Vi høster den helst før den blomstrer.

Av Lene Johansen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2020.

Sankeråvare

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Ingrediens

Rundt 5 dl skvallerkålblader, løst pakket

2 ss pinjekjerner

1 dl olivenolje

50 g revet parmesan

Salt og pepper

 

 

Fremgangsmåte

Vask skvallerkålbladene og kjør dem i salatslynge. Har du ikke salatslynge kan de renne av seg på et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir.

Ha skvallerkålblader, pinjekjerner, olivenolje og parmesan i en matmølle eller blender og kjør til blandingen er glatt og fin. Du kan ha i mer parmesan dersom du vil ha en mer kremaktig pesto med. Du kan ha i mer olje dersom blandingen er for tykk.

Du kan erstatte skvallerkålen med annet vårgrønt, slik som ramsløk, løkurt, karvekål, groblad, korsknapp, brennesle, marikåpe, russekål, vinterkarse eller en blanding av vårgrønne skudd du finner nær der du bor.